Joulupöydän must herkku: Joulusinappi

Kinkun ja laatikoiden lisäksi joulupöydästä pitää löytyä itse tehtyä sinappia! Tämä herkku kuuluu ehdottomasti jouluun. Sitä syödään itse ja viedään myös sukulaisille lahjaksi. Notkolan joulusinappia maustaa pippurin ja chilin lisäksi tilkka brandya.


Miedosti mausteinen, mutta silti hieman makea sinappi sopii loistavasti porsaan lihan kanssa. Etikan ja brandyn ansiosta se säilyy pitkään. Meillä viimeiset joulusinapit syödään yleensä ensimmäisten grilliherkkujen kanssa kesän kynnyksellä. Pulled pork ja itse tehty sinappi ovat muuten aivan lyömätön yhdistelmä!

Notkolan joulusinappi

Ainekset:
2 dl sinappijauhetta
2 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
1tl perunajauhoja
0,5 - 1 rkl etikkaa
0,5 rkl brandya
mausteita sopivasti: suolaa, mustapippuria, chiliä, muskottipähkinää

1. Sekoita kattilaan kaikki muut ainekset, paitsi etikka ja brandy.
2. Kiehauta nopeasti, koko ajan sekoittaen (kerma palaa helposti pohjaan, sekoita siis KOKO ajan).
3. Anna sinapin jäähtyä hetki.
4. Sekoita joukkoon etikka ja brandy. Purkita.



Ja ei muutaku herkuttelemaan!


Kommentit

Suositut tekstit